Ειρήνη Στεργίου

Απόφοιτος

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα σαν απόφοιτη του τμήματος της Διοίκησης Επιχειρήσεων να επιλεχθώ να φοιτήσω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Οικονομικού τμήματος “Εφαρμοσμένη Οικονομική και Ανάλυση δεδομένων”.

Το πρόγραμμα αποτελείται από μαθήματα που περιλαμβάνουν κύριες «περιοχές» της οικονομετρίας και της ανάλυσης δεδομένων και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να διαλέξουν μαθήματα που ανταποκρίνονται στα δικά τους προσωπικά ακαδημαϊκά ενδιαφέροντα. Επιπροσθέτως, σε εφοδιάζει με τα απαραίτητα εργαλεία και δεξιότητες για να αναλάβεις μελλοντικές προκλήσεις, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Η ικανότητα να λαμβάνεις δεδομένα, να είσαι σε θέση να τα καταλάβεις, να τα επεξεργαστείς, να εξάγεις αποτελέσματα και να τα απεικονίσεις αποτελεί ένα τεράστιο προσόν για τη σημερινή εποχή.

Οι καθηγητές βρίσκονται κοντά στους φοιτητές και η ατμόσφαιρα στην αίθουσα είναι πολύ ανοιχτή για συζήτηση. Η πολυετής πείρα των καθηγητών, η διαθεσιμότητά τους, η κριτική τους σκέψη και το πάθος τους για τα οικονομικά, καθώς επίσης και η καθοδήγηση που μου παρείχε ο επιβλέπων καθηγητής μου, συντέλεσαν στο να κάνουν το ταξίδι μου ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια ευχάριστο, αξέχαστο και πάνω από όλα δημιουργικό και γεμάτο γνώση.

Όλα αυτά μου ενίσχυσαν την όρεξη για περισσότερη γνώση και βαθύτερη έρευνα και αυτή τη στιγμή είμαι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών.

Ειρήνη Στεργίου